Een dokter van wacht nodig in het Brussels Gewest?
Contacteer de Brusselse Wachtdienst op 1733 7 dagen op 7
De Brusselse wachtdienst

COVID-19 INFOS:

Ook in deze onzekere tijden staat de Brusselse Wachtdienst klaar om zorg te blijven verlenen aan alle Brusselaars. De huisartsen van wacht ontvangen 7 dagen per week patiënten in de wachtposten die verspreid zijn over het Brusselse grondgebied. Indien de patiënt zich echt niet kan verplaatsen, komen ze tijdens de wachturen op huisbezoek. Indien je eigen huisarts niet beschikbaar is en je ondervindt symptomen van het Coronavirus (hoofdpijn, hoesten, koorts, ademhalingsmoeilijkheden,…), bel ons dan eerst op 1733. Een huisarts van wacht belt u dan terug om met raad en daad bij te staan.

 

De Brusselse Wachtdienst doet er alles aan om u veilig door deze periode heen te helpen.

Uw gezondheid is onze prioriteit!

/ ! \ We doen geen COVID-19 testen ter plaatse. De huisarts van wacht kan u wel een e-formulier voorschrijven voor een COVID-19 test die in elk actief Testcentrum in Brussel moet worden voorgelegd.

 

 

De Brusselse Wachtdienst verzekert algemeen geneeskundige zorg in Brussel op weekavonden en -nachten, tijdens het weekend en op feestdagen.

  • Wachtpost

    Er zijn in Brussel 6 huisartsenwachposten waar u op weekavonden (19u00 - 24u00), tijdens het weekend en op feestdagen (08u00 - 24u00) terecht kan. 
  • Rijdende wacht

    Als u zich echt niet kan verplaatsen, komt een dokter van wacht bij u aan huis. Deze dienst wordt zowel tijdens de week (19u00 - 08u00) als tijdens het weekend en op feestdagen (24u op 24u) verstrekt.
  • Tarieven 

    Voor de raadplegingen worden de geconventioneerde tarieven toegepast. De betaling gebeurt met bancontact/bij voorkeur.
 
Werking van de wacht
Vind een huisarts

Zoek je een huisarts in jouw buurt ? Op de website van de BHAK vind je al de contactgegevens van de Brusselse huisartsen.